Маршрутни промени по линии №10, 12, 13 и 23

Във връзка с изпълнение на реконструкция на магистрален водопровод „Варна – Златни пясъци – III етап“ с възложител Община Варна и бенефициент „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД и договор с предмет „Доизграждане на канализационна мрежа в СО „Изгрев“, „Кочмар“, „Сълзица“, „Пчелина“ и „Сотира“, бул. „Хр. Смирненски“ от 11.02.2023 г. стартират със строително монтажни работи на описания обект.

В тази връзка ще бъдат затворени за движение двупосочно ул. „Прилеп“ от Т-образното кръстовище на локалното платно на бул. „Левски“ до бул. „Христо Смирненски“ и същия булевард до кръстовището с ул. „Дубровник“.
Маршрутните промени за линии №10 (10А), 12, 13 (13А) и 23 ще бъдат въведени от 11.02.2023 г. както следва:

За линия №10 – след спирка „Янко Михайлов“ ще завиват наляво по бул. „Цар Освободител“, ще обслужва спирки „Струга“ и „Победа“, на светофара ще завива надясно по бул. „Христо Смирненски“ и ще се включва по утвърдения си маршрут- спирки „Вятърна мелница“, „Роза“, „Хаджи Димитър“.
Няма да обслужва спирка ВиК на ул. „Прилеп“.

Линия №12: няма да се обслужват двупосочно – спирки „ВиК“ на ул. „Прилеп“, „Вятърна мелница“ и „Подвис“ – на бул. „Христо Смирненски“.
От Аспарухово посока Бриз: от кръстовището на ул. „Прилеп“ завива надясно по бул. „Васил Левски“ обслужва спирки „Спартак“, ХЕИ, „Дубровник“, след спирка „Дубровник“ наляво по ул. „Мир“ – обслужва спирка „Мир“, на кръстовището с ул. „Студентска“ завива наляво, обслужва спирка „Черноризец Храбър“, надясно по ул. „Дубровник“ – обслужва спирка „Военна болница“ и на кръстовището с бул. „Христо Смирненски“ се включва по маршрута си.
От Бриз посока „Аспарухово“ спирки: „Бриз“, „Сотира“, „Медицински комплекс“, „Военна болница“ – ул. „Дубровник“, „Черноризец Храбър“ – ул. „Студентска“, надясно по ул. „Мир“ – спирка „Мир“, надясно по бул. „Левски“ – спирки: „ Дубровник“, ХЕИ, „Спартак“ и се включва по маршрута си.

Линия №13 – няма да обслужва спирки „Бл. 22“, „Нов корпус на ИУ“, „Железни врата“. Линията ще преминава по ул. „Дубровник“ и ще обслужва спирка „Военна болница“ на улица „Дубровник“.

Линия №23 – след спирка ‚Янко Михайлов, посока с. Каменар, ще завиват наляво по бул. “Цар Освободител“, ще обслужва сп. „Струга“ и сп. “Победа“. На светофара ще завива надясно по бул. “Христо Смирненски“. От кръстовището с ул. “Прилеп“ ще се  включва по утвърдения си маршрут към с. Каменар.
В посока от с. Каменар към ЖП Гара на кръстовището с ул. “Прилеп“ и бул. “Христо Смирненски“ автобусът завива наляво посока бул. “Цар Освободител“, обслужва сп. „Струга“, посока център и сп. “Победа“, посока център. На кръстовището на ул. “Отец Паисий“ и бул. “Цар Освободител“ се включва по маршрута си.

Няма да обслужва спирка ВиК на ул. „Прилеп“.