Светлинна организация на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Вяра“


Светлинно регулираното кръстовище на бул.“Сливница“ и ул.“Вяра“ се явява трасе на живеещи в района незрящи хора. По тази причина е създадена организация на движението, при която да се повиши тяхната безопасност. За целта, когато се подаде зелен сигнал за движещи се по бул.“Сливница“ в посока Мебелна палата МПС-та, се подава и зелен пешеходен сигнал по прилежащата ( успоредна ) на бул.“Сливница“ пешеходна пътека, която на практика започва от тротоара преди десния завой от бул.“Сливница“ към ул.“Вяра“. По този начин пешеходците могат безопасно да се придвижат до първия остров ( ако имат намерение впоследствие да пресекат бул.“Сливница“ ) или да продължат движението си направо до втория остров или до достигане на отсрещния тротоар.( фиг: Фаза 2)
По тази причина през описания период за завиващите МПС надясно от бул.“Сливница“ към ул.“Вяра“ свети червен автомобилен сигнал, а за въпросната пешеходна пътека свети зелен пешеходен сигнал.

Фаза2

Завиващите надясно по бул.“Сливница“ към ул.“Вяра“ МПС преминават при зелен автомобилен сигнал заедно със автомобилният поток от ул.“Вярност“ към ул.“Вяра“, като е необходимо да се отбележи, че завиващите надясно по бул.“Сливница“ към ул.“Вяра“ МПС се придържат в дясна лента при изход от кръстовището ( ул.“Вяра“ ), а движещите се направо от ул.“Вярност“ към ул.“Вяра“ МПС се придържат в лява лента на движение при изход на кръстовището към ул.“Вяра“.(фиг: Фаза 4)
Фаза 4