Маршрутни промени от 10.01.2022г. по линии на масовия градски транспорт в гр.Варна

     Във връзка с изпълнение на обект: „Благоустрояване на междублокови пространства в район “Вл.Варненчик“, II-ри микрорайон, включително ул.“Д-р Петър Дертлиев“, ул.“Асен Разцветников“ и ул.“Проф. д-р Емил Станчев“ и получено писмо от ДЗЗД “Варна 2020“, Ви информираме, че от 10.01.2022г. до приключване на ремонтните дейности, поради затваряне за движение на ул.“Асен Разцветников“ ще бъде променен маршрута на автобусни линии 14, 41 и 118А, както следва:

     Линия 14 след спирка “Кап.Петко Войвода“ посока “Почивка“ продължава по бул.“Константин и Фружин“ и ще обслужва спирка “Детелина“ на бул.“Константин и Фружин“. Маршрутът преминава по бул.“Цар Освободител“,наляво по ул.“Асен Разцветников“,надясно по ул..“Д-р Петър Дертлиев“ и продължава по утвърдения такъв.

     Няма да се обслужват спирки: “Вежен“, “Общежитието“, а спирка “Кайсиева градина“ ще бъде временно обособена на ул.“Д-р Петър Дертлиев“-двупосочно  и означена със спирков знак.

     Линия 14 посока “Владиславово“ след временно обособената спирка “Кайсиева градина“ на ул.“ Д-р Петър Дертлиев“ ще завива наляво по “Асен Разцветников“, надясно по бул.“Цар Освободител“, надясно по бул.“Константин и Фружин“.Обслужва спирките по маршрута.

     Линия 41 няма да обслужва спирки:“Общежитието“, “Кайсиева градина“, “Бл.222“, “Бл.221“, “Бл.212“.

     След спирка “Вежен“ посока “ЖП Гара“, автобусите ще продължават по бул.“3-ти Март“ и ще обслужват спирки: “Мургаш“, “Армейска“, “ТИС Север“, “КАТ“ и се включват по маршрута си-промените са двупосочни.

     Линия 118А няма да обслужва спирки: “Общежитието“, “Кайсиева градина“.

     Автобусите по линията ще обслужват спирки “Кап.Петко Войвода“ и “Детелина“ на бул. “Константин и Фружин“, ще преминават по бул.“Цар Освободител“-двупосочно.

Всички промени се въвеждат двупосочно до приключване на СМР.